Neden AdSense Invalid Click Protector eklentisine ihtiyacımız var? Geçersiz AdSense tıklamaları, Google AdSense programında reklam yayıncıları tarafından haksız veya yanıltıcı yollarla gerçekleştirilen tıklamaları ifade eder. Bu tıklamaların amacı, reklam yayıncısının gelirini artırmak ve haksız bir şekilde para kazanmaktır. Geçersiz tıklamalar genellikle aşağıdaki durumlarda gerçekleşir:

Tıklama Hileleri

Reklam yayıncılarının kendi reklamlarına sürekli olarak tıklamalarını veya yakın çevrelerinden veya çalışanlarından tıklamalarını sağlamalarını içerir. Bu şekilde, reklam yayıncısı yapay bir şekilde tıklama sayısını artırarak gelirini yükseltmeye çalışır.

Tıklama Botları

Bazı kişiler veya otomatik botlar, reklam yayıncısının sayfasını ziyaret ederek ve reklamlara tıklayarak haksız bir şekilde tıklama sayısını artırabilir. Bu botlar genellikle reklam hilelerini tespit etmek için geliştirilmiş algoritmalar tarafından saptanı.Bbu tür tıklamalar geçersiz sayılır.

Tıklama Değişimleri

Reklam yayıncıları, diğer yayıncıların reklamlarına tıklayarak kendi reklamlarının da tıklanmasını sağlayabilir. Bu, reklam yayıncısının gelirini artırmaya çalışmak için organize bir şekilde yapılan bir hiledir.

Google, geçersiz tıklamaları tespit etmek için sofistike algoritmalar kullanır. Yayıncıların bu tür faaliyetleri engellemek için önlemler almasını sağlar. Geçersiz tıklamaların tespit edilmesi durumunda, Google hesabınızın askıya alınması veya AdSense programından çıkarılmanız gibi ciddi sonuçları olabilir. Bu nedenle, AdSense programına katılan yayıncıların politikalara uygun ve etik bir şekilde hareket etmeleri önemlidir.

Bu durumların önüne geçebilmek için WordPress kullanıcılarının kıllandıkları AdSense Invalid Click Protector eklentisin açalım. General Settings kısmına giriş yapalım. Ardından aşağıda belirttiğim değişiklikleri sağlayalım.

AdSense Invalid Click Protector Ayarları

AdSense Invalid Click Protector Ayarları

Set the Ad Click Limit: 2 veya 3 – ben 3 olarak tercih ediyorum.
Click Counter Cooke Expiration Time (default: 3 hours): 3
Set the Visitor Ban Duration (default: 7 days): 5 – default çok fazla o sebeple 5 gün tercih ediyorum.
Do you want to use the IP-API Pro key?: No (Hayır)
Provide your IP-API Pro key: Boş bırakalım.
Do you want to block showing ads for some specific countries?: No (Hayır) – Eğer reklamlarınızı belirli ülkeler için bloklamak isterseniz Yes (Evet) seçeneğini seçiniz. Bloklamak istemezseniz No (Hayır) seçeneğini seçiniz.
Banned Country List – Put ISO ALPHA-2 Country Codes (Comma Seperated): Bir önceki seçeneği Yes (Evet) olarak belirlediyseniz buraya ülke kodlarını yazacaksınız. Eğer birden fazla ülkede bloklama yapmak isterseniz virgül ile ayrımanız gerekmektedir. Eklentide ülke kodlarını içeren link yer alıyor. Bu linke tıkladığınız zaman tüm ülkelerin Alpha-2, Alpha-3 ve UN kodları yer alıyor. Alpha-2 olarak ekleme yapmanız gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir